Dagens UU - Anders Nilsson

Anders Nilsson, född 19 mars 1990 i Luleå, är en svensk ishockeymålvakt som spelar för New York Islanders. Under säsongen 2011-2012 har han mest spelat i deras farmalag Bridgeport sound tigers, men har gjort några matcher med NHL-laget.
Inför JVM i Vancouver, Kanada 2009 blev han uttagen till den svenska truppen av Pär Mårts. Följande JVM blev han också uttagen.
Innan han drog över till USA så spelade han två säsonger med Luleå Hockey. Luleåpubliken har skiftat mellan flera smeknamn såsom fantomen, kingkong medan han av klacken har kallats Grizzly. Det är det senare smeknamnet som har börjat användas mest frekvent.

Info främst från Wikipedia.

Här finns en intervju med Anders som är från i somras. Dessvärre så gick den inte att bädda in här.

Ojojoj va HET! Misstänker att alla tjejer uppe i Luleå grät floder när denna snygging drog över till NHL ;)

Men tyvärr så är han upptagen, positvit är dock att hans flickvän har blogg!
(Foto: Fernanda Nilsson)

Smakprov

Ett litet smakprov på morgondagens hunk!
Inlägget kommer publiceras vid 11-tiden imorgon, tisdag.

Hall of fame - Nicklas Lidström


Nicklas Erik Lidström, född den 28 april 1970 i Västerås, är en svensk professionell ishockeyspelare som spelar för Detroit Red Wings i NHL och är den enda spelaren född i Sverige 1970 eller tidigare som för närvarande spelar i NHL. Lidström har spelat för Detroit under hela sin NHL-karriär. Under sina snart 19 år i Nordamerika har han vunnit Stanley Cup fyra gånger och tilldelats flera NHL-priser, samt röstats fram och deltagit i tio all star-matcher. Han har även spelat flest slutspelsmatcher av alla européer (bland nordamerikaner har endast Chris Chelios, 266, spelat fler än Lidströms 258) och blivit förste och hittills ende europeiske försvarare att nå 1 000 NHL-poäng.

Hockeymagasinet The Hockey News röstade fram Lidström som den bäste europeiske hockeyspelaren genom tiderna i NHL. Han vann VM med Tre kronor 1991. I OS 2006 var Lidström en viktig faktor för Sverige när de vann över Finland i finalen där han själv gjorde det matchavgörande 3-2-målet. I och med OS-guldet blev han den 17:e medlemmen av Trippelguldklubben. Trippelguldklubben är en term för den exklusiva samling ishockeyspelare som har vunnit OS-guld, VM-guld, och Stanley Cup.

 

All information är från Wikipedia.


Dagens UU - David Rundblad

David Rundblad, född 8 oktober 1990 i Lycksele spelar för närvarande i AHL-laget Portland Pirates, farmarlaget för NHL-klubben Phoenix Coyotes. David draftades år 2009 utav St Louis Blues (nr 17 totalt) men blev inför säsongen 2010-2011 traidad till Ottawa Senators som då valde att låna ut honom till Skellefteå AIK, som David spelat med sen juniortiden. Inför säsongen 2011-2012 tog David det stora klivet över från Elitserien till NHL. Sitt första mål i NHL kom den 27 november 2011. Den 9 december valde dock Ottawa att traida Rundblad till Phoenix.

Den här killen är ju såååå snygg att det förmodligen kommer komma upp mängder av bilder på honom eftersom på den här bloggen. Men här har ni några godbitar i alla fall.

David har nog fått många tjejer i Skellefteå, eller kanske hela Sverige till och med, att börja kolla på hockey ;)

Njuuuuuuut! ;)

 


Davids blogg, klicka -> HÄR!


RSS 2.0